Перший проєкт, реалізований ТОВ «МЕРІТТ ГРУП УКРАЇНА» – введення в експлуатацію установки з переробки біорозкладних відходів.

Це відходи, що піддаються біологічному розкладанню:

Z

відходи садів і парків (опале листя, гілки, квіти),

Z

харчові та кухонні відходи з домогосподарств, гастрономії, включаючи ресторани, їдальні та заклади громадського харчування, офіси, склади та об’єкти роздрібної торгівлі,

Z

а також аналогічні відходи заводів, що виробляють або продають продукти харчування.

ТОВ «МЕРІТТ ГРУП УКРАЇНА»  має намір щорічно переробляти приблизно 34 тис. тонн вищевказаних відходів.

Основними напрямками надання послуг є:

Z

збір та поводження з біорозкладними відходами;

Z

виробництво поліпшувача ґрунту, придатного для використання в сільському господарстві та садівництві, а також для використання, наприклад, як ізолювальний шар на сміттєзвалищах;

Z

реалізація на внутрішньому ринку та експорт отриманої продукції в результаті переробки та ресайклінгу до Європейського Союзу.

Викиди, шум і вібрація

 

Процес переробки буде здійснюватися за польською технологією БІОСТАБІЛІЗАТОР K-16  виробництва ТОВ БАГАТОГАЛУЗЕВЕ НАЦІОНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО “EKOBUD”  (Патент № 216988). Перший був запущений у 2010 році.

Під час роботи устаткування не виникає проблеми надмірного виділення запахів. Контроль здійснюється електронним способом – датчики, що вимірюють вміст газів (CO2 і NH3) у відпрацьованому повітрі, встановлені в місці випуску повітря з барабана. Якщо під час процесу підвищується концентрація CO2 або NH3, включається припливний вентилятор, який забезпечує аерацію шихти, а отже, зниження концентрації цих газів. Завдяки цьому біостабілізатор працює в межах дозволених викидів, не перевищуючи норми.

Рівень шуму, який видає працюючий пристрій, не перевищує допустимих норм і становить близько 40 дБ.